Handlelisten din
Handlelisten din er tom.
7 Oktober 2021

Sara Kulturhus - Et klimavennlig bygg

Et av verdens høyeste trehus midt i sentrum av Skellefteå, Sverige.

Høsten 2018 begynte byggingen av et nytt kulturhus og hotell. Konstruksjonen henger godt sammen med de høye bærekraftsmålene i kommunens trebygningsstrategi. Huset på 20 etasjer er i stor grad produsert lokalt fra skog fra området. Veden som brukes til kulturhuset kommer fra bærekraftig skogbruk, så trærne som felles blir erstattet.

Sammen med The Wood Hotel by Elite skapes Skellefteås nye møteplass for konserter, forestillinger, møter, utstillinger, arrangementer og kongresser. Hele bygningen summer av kreativitet og det nye hotellet tilbyr et spa, en restaurant med panoramautsikt og førsteklasses innkvartering.

For bygningens nødbelysningssystem var det nødvendig med et estetisk og lett betjent system, som ikke krever ekstra befaring på stedet. Valget falt på et CB-A  nødbelysningssystem fra Malux, hvor batteriene sitter sentralt, overvåking skjer automatisk og viser eventuelle feil.

- Det har vært utrolig morsomt å følge dette prosjektet fra tegning, første spadestikk til ferdig resultat og vi er glade for at Malux kan være en del av et så miljøorientert prosjekt, sier Agne Zakrisson, prosjektleder.

Malux Solutions har levert elektrotekniske løsninger for eiendom, industri og infrastruktur siden 1972. I nesten 50 år har Malux vært aktiv innen industri, belysning og kommunikasjon.

Kontakt oss
Har du frågor kring buildings eller den här nyheten?
053-21 80 01