Handlelisten din
Handlelisten din er tom.
1 September 2020

Lås opp døren uten nøkkel

Elektroniske dører endrer hvordan vi får tilgang til bygninger og samhandler med offentlige og private rom.
Her kan du lese om fordelene med nøkkelløse låser.

Komfort

Bekvemmelighet er sannsynligvis det første som kommer til tankene når du snakker om nøkkelfri opplåsing, men det handler om mer enn enkel inngang eller ikke å måtte fikle med nøkler. Tastaturer og andre typer elektroniske dørlåser er ofte enkle å installere og vedlikeholde, og tillater oppgradering fra tradisjonelle mekaniske dører med minimal forstyrrelse.

Med nøkkelfrie låser er det enkelt og raskt å legge til eller tilbakekalle tilgang. Brukervennlige funksjoner som flerspråklig taleveiledning for programmering og avansert berøringsskjermteknologi gjør det enkelt å håndtere et stort antall individer uten spesialverktøy eller teknisk kunnskap.

Spar tid og penger

Kostnadene ved å lage nye nøkler kan øke over tid. Dette gjelder spesielt for selskaper med høy personalomsetning, som dagligvarebutikker og forhandlere. Personalomsetning, ulik arbeidstid og store lokaler er utfordringer for arbeidsgivere og sikkerhetspersonell. Å holde oversikt over fysiske nøkler krever kontroll og organisering - begge tar tid og penger. I tillegg må du bytte ut alle låser hvis for mange nøkler går tapt.

Utseende og design

Mange digitale låser i dag er tilgjengelige i et stilig design, laget av slitesterke materialer som ikke bare beskytter mot uønsket tilgang, men også mot været.

Den økende bruken av berøringsskjerm har bidratt til forbedrede designstandarder sammenlignet med tradisjonelle tastaturlåser. Den elegante og sømløse overflaten ligner moderne enheter som smarttelefoner og nettbrett.

Avansert sikkerhet

For mer sikkerhetsfølsomme institusjoner eller selskaper med høy personalomsetning er det viktig å ha et system som kan håndtere de spesifikke behovene til bygningen og dets brukere. Mekaniske nøkler kan gå tapt, stjålet eller kopieres, men et passord beskytter mot denne risikoen (forutsatt at den velges og endres med jevne mellomrom).

Noen systemer har innebygde funksjoner som tillatelsesnivåer og muligheten til å programmere tusenvis av unike tilgangskoder eller flere tidsplaner for å begrense tilgangstider for bestemte brukere.

  • Å ikke ha en fysisk lås å dirke opp, er den største fordelen ved den nøkkelfrie låsen. En dyktig tyv kan dirke en vanlig lås på mindre enn et minutt.
  • Når en fysisk nøkkel går tapt, er det usikkerhet om hvor den er, eller om noen kan ha stjålet den. Med en nøkkelløs lås kan du raskt og enkelt endre kode, eller blokkere tilgang.
  • Nøkkelfrie låser er vanligvis utstyrt med beskyttelse mot ytre skader.
  • Installering av nøkkelløs lås er også en smart måte å holde oversikt over hvem som har brukt døren og når.
  • Hvis noen prøver å sabotere en nøkkelløs lås, går en alarm som avskrekker inntrengeren, og det sendes et signal til systemet slik at du blir varslet om hva som skjer.
Kundeservice
Har du frågor kring buildings eller den här nyheten?
053-21 80 01