Handlelisten din
Handlelisten din er tom.
10 August 2022

50 års erfaring innen undervanns-belysning

Vi har 50 års erfaring med prosjektering og levering av Wibre armaturer for lys til svømmehaller, fontener, brygger, offentlig rom, fasader osv.

Nye svømmeanlegg - Sikkerhet og miljøskaper for brukere

  • Tilfredsstille belysnings krav, plassering og kvalitet.
  • Vi hjelper dere med å innfri disse kraven, i tillegg skape lønnsomhet, verdiskapning og kvalitet for kunden.

Rehabilitering av svømmehaller - økonomi og bærekraft

Tiden er inne for å skifte ut damplampe- og halogen armaturer i svømmehallen.
Ved å skifte ut di mindre effektive metallhalogen og halogen armaturene med LED – teknologi, hvit eller farget lys, vil anlegget få betydelig bedre belysning og minske strømutgiftene. LED armaturene har mye lengre levetid og dermed betydelig lavere drift- og vedlikeholdskostnader.

Sikkerhet i svømmebassenger

Undervannsbelysning som effektivt belyser bunnen på svømmebassenger øker muligheten for å visuelt identifisere mennesker på bunnen, spesielt for de ansatte, men også for andre badegjester som lett kan oppdage noe mistenkelig og varsle personell.

Mange eksisterende bad, spesielt de eldre, har i dag dårligere undervannsbelysning der de prøver å komplettere med belysning over bassenget. 

Problemet med det er at det delvis senker hyggefaktoren men fremfor alt er det vanskelig å skyve ned lyset til bunnen av bassenget. Det meste av lyset har en tendens til å reflekteres på vannoverflaten. For å oppnå best mulig resultat, skal armaturene monteres under vannoverflaten og være horisontalt asymmetriske slik at de trykker ned lyset direkte på bunnen.

I større dybdebassenger er denne teknikken enda viktigere for å kunne belyse hele bassenget og la lyset reflektere opp fra bunnen.

Trivsel og opplevelse

En god undervannsbelysning gir ikke bare sikkerhet, men øker også trivselen og opplevelsen til de besøkende. Annen generell belysning kan med fordel dempes for å gi plass til undervannsbelysning. Ettersom de aller fleste bad har store vindu får dette selvfølgelig mest effekt ved kveldstid da vi ikke har dagslys/sollys å konkurrere med.  På badeland- og opplevelsesbad jobber vi først og fremst med LED-lyskilder der muligheten til å bruke RGB / RGB-W-armaturer i fargeendring lar deg enkelt skape de mest effektive miljøene, både over og under vannet.

Pent utformet fargeskiftende RGB / RGB-W-belysning både over og under vannet og fremfor alt i samspill med hverandre er utvilsomt en attraksjon i seg selv og bidrar til økt trivsel og opplevelse for de besøkende. 

Vi lager forslag etter dine behov

Vi hjelper gjerne med å utvikle forslag som er best tilpasset dine spesielle behov, uavhengig av størrelse på basseng eller type

Vil du vite mer om undervannsbelysning eller legge inn en bestilling?

Fyll ut personopplysningene dine så kontakter vi deg så fort som mulig.

Har du spørsmål? Ring oss.
004753-21 80 00
Jeg vil at Malux skal kontakte meg!
Kontakt oss
Har du frågor kring buildings eller den här nyheten?
053-21 80 01