0 produkter
Handlelisten din
Handlelisten din er tom.
12 Januari 2021

Forhindre ulykker forårsaket av statisk elektrisitet

Ifølge ATEX-direktiven må utstyr som skal brukes innen eksplosjonsklassifiserte områder oppfylle visse bestemte krav for å sikre at de ikke kan forårsake gnister. Men selv om utstyret oppfyller disse kravene, kan det fortsatt skje ulykker.

For å kunne bruke jordingsutstyret ditt enkelt og sikkert, trengs det gripevennlige klemmer, spiralkabler og automatiske inntrekkere. Vårt sortiment av jordingsprodukter fra Newson Gale inkluderer alt fra enkle og sikre kabler og jordklemmer for tankbilsystemer med identifisering, kontroll og indikering.

Fjern den statiske ladningen

Den enkleste og mest vanlige måten å redusere risikoen for at en elektrostatisk gnist skal ta fyr, er en jordtilkobling. Ved å kontinuerlig fjerne den statiske ladningen sikrer man områder der det finnes brannfarlige eller eksplosive varer/gasser. En enkel og billig forsikring mot ulykker.

Jordingsutstyr for industri

Jordingsystem for kjøretøy

I industriområder der gass- eller støvatmosfære finnes, er det ekstra viktig å fjerne statisk ladning til jord, for at det ikke skal oppstå brann og eksplosjoner. Den statiske ladningen kan for eksempel oppstå ved pumping, omrøring, fritt fall eller bare av en person som beveger seg i området.

Utstyr som kontrollerer at jordingen er sikker før den eksplosjonsfarlige prosessen starter, er derfor viktig. Alt fra testinstrumenter, jordingsklemmer med LED-indikatorer til skytestasjoner som tester dine antistatiske sko før du kommer inn i Ex-området, kan redde liv.

Jordingsystem for kjøretøy

Noen ganger er det nødvendig at jordingen er obligatorisk eller på en annen måte gi operatøren informasjon før man starter en potensielt eksplosjonsfarlig prosess. Da anbefales jordingssystem med automatisk overvåking.

Overføring av væsker eller pulver mellom kjøretøy som tog, lastebiler eller tankbiler kan ofte generere store statiske ladninger. I eksplosjonsfarlige atmosfærer kan disse ladningene medføre store risikoer. Derfor anbefales jordingssystem som sikrer prosessen gjennom overvåkning og kontroll av jordingsbaner. Eksempelvis gjennom bruk av jordelektrode, jording, indikering, overvåking av jordkretsen og låsefunksjonen som kan gjøre at f.eks pumper ikke starter inntil jordingen er klar.